2012. július 30., hétfő

Fényképezőgéppel Andrea Palladio nyomában-avagy, a kastély csapatának néhány tagja Vicenzában, Andrea Palladio városában: Velencei napok - a munka vége

A hét gyorsan véget ért még úgy is, hogy rengeteget voltak úton a lányok. Nagyon sok anyaggal zárták az utat, de mindig lehet még mit nézni, ezt ők is tudták. Palladio szinte kifogyhatatlan volt ötletekből és megvalósult álmokból.
Egyik ilyen álma a templomokhoz kötődik. Egész munkássága alatt feltett szándéka volt kör alakú templomot építeni, s mellett mindenféle klasszikus templomot is. Valamint, ahogy az abban az időben járta, legfontosabbnak érezte, hogy a velencei patríciusok között méltó hírnévre tegyen szert.
Ez meg is történt. 
Megbízást kapott a Redentore homlokzatának elkészítésére, így hát a lányok ezt a templomot látogatták meg először. 

Redentore 

De az igazi áttörést mégis a San Giorgio Maggiore hozta meg neki. A templom helyén mindig templom állt, csupán az idő, ami egy hatalmas vihar képében jelent meg, tönkretette az előző templomot. Amikor a mestert felkérték az újjáépítésre, csak az ebédlő volt meg a régi templomból, ahova a szerzetesek ebédelni jártak. S egy komplett, grandiózus templomot varázsolt a helyére, mellyel célját is elérte, hiszen ez meghozta számára az ismertséget. 

San Giorgio Maggiore

Mindezek után már csak egy dolog maradt hátra. Elindulni hazafelé...de a lányok útját további Palladio épületek tarkították.

 Villa Foscari

 Villa Barbaran

 A Villa Barbaran kápolnája

Villa Emo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése