2012. július 5., csütörtök

Fényképezőgéppel Andrea Palladio nyomában-avagy, a kastély csapatának néhány tagja Vicenzában, Andrea Palladio városában: Vicenzai napok 1.

Vicenza lenyűgözően kedves és dinamikus kisváros. A lányok miután elfoglalták szálláshelyüket, felfedező túrára indultak az óváros irányába. Hiszen leginkább ott lehet tetten érni az építészmester munkásságát. Pontosabb leszek, minden róla szól a régi városrészben. Nagyon megható pillanat volt számukra élőben látni ezeket az épületeket. Az elmúlt év sok munkával telt a lányoknak a Bréda Kastély környékén. Minden napjuk, minden órájuk át volt itatva Palladio munkásságának lenyűgöző részleteivel. S most itt álltak "Palladio-városának" főterén, ahol karnyújtásnyira volt minden. Leginkább maga, a mester.


Valahogy hirtelen a feledés homályába merült a több órányi utazás, a kb. 40 foktól elszenvedett bágyadtság. Az apró kis csapat tagjai csendben iszogatták jéghideg ásványvizüket, s míg az örömzenészek dinamikus zenéjét hallgatták, azon gondolkodtak, csodás napok állnak előttük. S nem tévedtek! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése