2012. július 9., hétfő

Fényképezőgéppel Andrea Palladio nyomában-avagy, a kastély csapatának néhány tagja Vicenzában, Andrea Palladio városában: Vicenzai napok 2.

Az első reggel Vicenzában izgatottan töltött el mindannyiunkat. Merre menjünk?! Mit csináljunk?! Annyi néznivaló van, s olyan kevésnek tűnik az idő!!!!
A reggeli elfogyasztása közben stratégiát dolgoztunk ki. Minek után a híd Palladio egyetlen olyan műve, ami semmihez sem hasonlít, Bassano del Grappa-ba vettük az irányt, hogy megcsodáljuk ezt a nem mindennapi, fából készült építményt.

 A híd
 Hídon
Panoráma a hídról

 A látvány lenyűgöző volt. 500 év távlatából is pont olyan monumentális és magával ragadó, mint azokban az időkben, amikor épült. A kellemes árnyéknak köszönhetően, melyet a híd biztosított számunkra, néhány órát elsétálgattunk rajta.
Majd utunkat folytatva, a Villa Godit és a Villa Piovenet néztük meg. A Villa Godi az építészmester első önálló villája volt, mely a kezdeti sikereket hozta meg számára. A Villa Piovene pedig kb. 50 méterre található a Godi mellett. A Villa Pioveneben nagy szerencsék volt, hiszen az ott dolgozó fiú aradi, s nagyon szépen beszél magyarul. Így késő estig hallgattuk a villa történetét, a család történetét s azt, milyen is az élet a villában a contessa nélkül, aki 3 éve már, hogy meghalt. Ez a beszélgetés nagyon sokat jelentett mindannyiunknak. Kedves történetekkel és egy új baráttal hagytuk el a kastély, szinte az esti órákban. 

 A Villa Godit ezen a napon csak kívülről tudtuk megnézni, mert zárva volt, de pár nap múlva visszatértünk
 Villa Piovene
 Villa Piovene lépcsősorral és szobrokkal
A villa szép kertjének egy részlete


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése