2012. július 4., szerda

Fényképezőgéppel Andrea Palladio nyomában-avagy, a kastély csapatának néhány tagja Vicenzában, Andrea Palladio városában: Első állomás Milánó

Nem mindennapi útra vállalkozott a kastély csapatának három nőtagja. A úti cél Vicenza, a téma Andrea Palladio építészetének megismerése, valamint, a kastély rotondájában elhelyezésre kerülő Foucault-inga azul macaubas gömbjének hazahozatala. Irány hát a felfedező út!

                                                     

Első állomás: Milánó
A kis csapat a kora reggeli órákban indult Magyarországról, hogy mire a Nap nyugovóra tér a messzi Olaszországban, ők is az esti pihenésre készülhessenek.
Kora estére megérkeztek Milánóba. A szállás elfoglalása után megnézték a város jellegzetességeit, de már leginkább arra készültek, hogy másnap megpillantják azt a nem mindennapi gömböt, mely a kastély kör alakú termében felfüggesztésre kerülő Foucault-ingának az ingatestét lesz hivatott biztosítani.
A gömb ugyanis azul macaubasból készült, aminek a származási helye Brazília, s Európában Milánóban található egyedül leányvállalata a cégnek.
Az azul macaubas színvilága egyszerre jeleníti meg a Föld és Ég megannyi színét. Hiszen a természetes kék színű kvarc szürke árnyalatú erezettel van gazdagítva, melyet az időjárási tényezők rajzolnak a kőbe az idő folyamán. Egy ilyen tömb akár 30 méter hosszúra is megnőhet, de nem minden része használható, hiszen emberi kéz nem tudja az erezetet alakítani, a természet pedig a saját kénye-kedves szerint alakítja a kis szürke csíkok útvonalát. 

                                             

Elérkezett a másnap. A gömb felülmúlta a várakozásokat mind külsejében, mind pedig tömegében. Csak ámulattal tudták nézni a lányok a gyönyörű, 25 cm átmérőjű gömböt, megemeléséhez segítséget kellett hívniuk. De a csodálatos készítmény végül bekerült a kocsi hátsó ülésére, s a kis csapat megkezdhette útját Andrea Palladio nyomában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése